YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5. SINIF HAZIRBULUNUŞLUK SINAVI

YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5. SINIF HAZIRBULUNUŞLUK SINAVI

 

 

12.05.2023 761

ONLİNE BAŞVURU YAPMAK İÇİN: >>>>>>>>>>>>>>>TIKLAYINIZ<<<<<<<<<<<<<<<


HAMİT TEKİN ORTAOKULU

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5. SINIF HAZIRBULUNUŞLUK SINAVI

 

Sınav Tarihi:27 Mayıs 2023

Sınav Saati:10.00

Süre: 120 Dakika

Sınav Yeri: Hamit Tekin Ortaokulu

Sınavın Kapsamı: İngilizce/Türkçe/Matematik/Fen Bilgisi/ Sosyal Bilgiler

       Başvurular ve Salon Dağılımları:

       Sınava girecek öğrenci velilerinin  22 Mayıs 2023 Pazartesi Saat:15.00'e kadar başvuru yapmış olmaları gerekmektedir. Başvurular okulumuz web sitesinden online olarak yapılacaktır. Online başvuru yapamayacak olanların da velisi Hamit Tekin Ortaokulu Müdürlüğü ile iletişime geçebilir. Sınava girecek öğrenciler somut kriterlere (alfabetik sıralama, T.C. Kimlik no sıralama, soy ad sıralama vb.) göre karma sınıflar oluşturulup her sırada bir öğrenci oturacak şekilde yerleştirilecektir.

       Sınavın Sonuçlandırılması  ve Kayıt Hakkı:

       5 Haziran 2023 tarihinde listeler açıklanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra okulun giriş kapısında asılı bulunacak ayrıca okulumuz web sitesinde de (https://hamittekinoo.meb.k12.tr/)  yayınlanmış olacaktır. Sınav sonuçlarına göre en yüksek puandan aşağıya doğru sıralama yapılarak ilk 25 öğrenci kazanmış kabul edilecek fakat ilk 25 öğrenci sıralamasında 400 puanın altına düşülmemesine dikkat edileceğinden dolayı gerektiğinde 25 kişiden az olması sonucu oluşabilecektir. Asil olarak kazanan 25 kişi en geç 1 Eylül 2023 tarihine kadar okula kesin kayıtlarını şahsen yaptırmaları gerekmektedir. Asil kazanan 25 öğrencinin 1 Eylül 2023 tarihine kadar kayıt yaptırmamaları durumunda haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır 1 Eylül 2023 tarihine kadar 25 kişinin altında kayıt olması durumunda 27 Mayıs 2023 tarihinde yapılmış olan sınavda yedek hakkı kazanmış öğrencilerden  sıra ile kayıt yapılacaktır.

      Yedek listeden kayıt hakkı aşağıya doğru 1.Yedek, 2.Yedek, 3.Yedek ... şeklinde bir sıralama ile yapılacaktır. Asil ve yedek sıralamasında yine 400 puan altına düşülmemesine dikkat edilecektir. Toplam kontenjanın dolmaması durumunda 400 puan altına düşülüp düşülmeme kararı oluşturan komisyonca görüşülüp kararlaştırılacaktır.

 

5.Sınıf Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıftaki Dersler ve Ders Saatleri Aşağıdaki Şekilde Olacaktır:

 

DERSLER

HAFTALIK DERS SAATİ

İNGİLİZCE

9

MATEMATİK

7

TÜRKÇE

6

FEN BİLİMLERİ

4

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

2

SOSYAL BİLGİLER

3
SEÇMELİ ZEKA OYUNLARI

2

SEÇMELİ SPOR VE FİZİKİ ETKİNLİKLER

2

TOPLAM

35


Nuri GÜRDAL                    Ömer DALLI                Turan SIHHAT            Ahmet OLTULU  

Komisyon Başkanı          Komisyon Üyesi           Komisyon Üyesi          Komisyon Üyesi

 

Muhammet KARAGÜLLE             Kadriye Y. UZUT                 Selma YÜCE

     Komisyon Üyesi                   Komisyon Üyesi               Komisyon Üyesi

 

 

HAMİT TEKİN ORTAOKULU 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

5.SINIF YABANCI DİL AĞIRLIKLI EĞİTİM PROJESİ BİLGİLENDİRME NOTU

Okulumuz bünyesinde açılması planlanan "5.Sınıf Yabancı Dil Sınıfı" için merak edilen soruların cevaplarını, okul WEB sitemizde yer vermek amacıyla bu bilgi notu hazırlanmıştır.

1.Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler?

İngilizce dersi zümre öğretmenleri kararı ile 9 saatin yeterli olduğunu düşünüyoruz.

2.Tüm 5.sınıflar İngilizce Ağırlıklı ders görecekler mi?

Hayır, tüm sınıflar bu sisteme dahil olmayacaklar. Okulumuzda 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında bir şube olmak üzere proje uygulanacaktır.

3.Neden sadece bir sınıf ile sınırlı?

Çünkü herkes aynı ölçüde istekli ve ilgili olmayabilir. İngilizce Ağırlıklı Sınıf açılması için  Okulun fiziki derslik sayısı, İngilizce normu şu an bir yabancı dil sınıfı açmak için uygundur. Sınıf mevcudu en fazla 25 öğrenciden oluşmaktadır.

4.Dersler ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Diğer öğrenciler ile birlikte aynı vakitte başlayıp bitecektir. Her gün toplam 7 ders işleyecekler. 

5. Yabancı Dil Sınıfına öğrenci seçimi nasıl ve ne zaman yapılacak?

Başvuran öğrencilere 27 Mayıs 2023 Cumartesi günü 10.00'da uygulanacak olan "Hazırbulunuşluk" sınavı sonucuna göre seçim yapılacaktır.  

6.Yabancı dil eğitimi sadece 5. Sınıf  ile mi sınırlı olacak?

Maalesef bu sistemi sadece 5.sınıflarda uygulayabiliyoruz. Yani 6.sınıfta 3 saat, 7 ve 8. Sınıfta ise 4 saat İngilizce dersi görecekler. Ancak talep durumuna göre seçmeli İngilizce dersi ile bu sayıyı 6, 7 ve 8. sınıflarda artırabiliriz.

7. Hedefiniz nedir?

Bu sınıf/sınıflarda hedefimiz öncelikli olarak; öğrencilerimizin yabancı dil pratiğini geliştirmek ve onların kendine güvenen kişiler olmaları yolunda onlara destek olmaktır. Yabancı Dil öğrenmenin eğlenceli olduğunu ve eğlenerek öğrenen öğrenciler olmalarını bekliyoruz. Sene sonunda İngilizceyi aktif olarak kullanmaya cesaret eden, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerine sahip bireyler olmalarını istiyoruz. Gramer açısından da bir üst sınıf düzeyine getirmeyi hedefliyoruz. Bizi başarıya götürecek, bu hedeflere ulaşmamızı siz değerli velilerimizle sağlayacağımıza inanıyoruz. "Okul yönetimi, Öğretmen, öğrenci ve veli" birlikteliği ile başarabileceğimizi biliyoruz.